De Love Calculator

Bereken of jij match met jouw geliefde!

 Match ons! Ik ga akkoord met de voorwaarden

Zeg het met bloemen

Bloemen zijn het Valentijnscadeau bij uitstek. Met bloemen zeg je ik hou van je op een leuke vrolijke en vooral kleurrijke manier. Bloemen zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende kleuren, waarbij rood natuurlijk de Valentijn klassieker is. Maar wat betekenen de kleuren van een bloem eigenlijk? Welke kleur gebruik je bij welke gelegenheid?

Blauw

Blauwe bloemen staan voor vrede, openheid, rust en frisheid. Bekende blauwe bloemen zijn de Blauwe Roos, de Blauwe Lupine en natuurlijk het viooltje.

Roze

Als je aan roze denkt dan denk je aan vrolijkheid, gratie en subtiliteit. Het maakt niet uit welke vorm de roze bloem heeft, hij zal altijd gracieus en mooi zijn.

Paars

De kleur paars is van oudsher al verbonden aan Koninklijk en traditie. Paarse bloemen staan dan ook voor degelijkheid, trots en succes.

 

Deze kleur doet het eigenlijk in ieder seizoen hartstikke goed en past mooi bij de valentijnstraditie.


Rood

Er is een onbetwiste energie rondom de kleur rood. Hij is fel, vol met vuur en passie. Rode bloemen staan voor verlangen, kracht en gepassioneerde liefde. Niet voor niets de valentijnstopper bij uitstek. Niemand kan een boeket gevuld met rode bloemen weerstaan.

Wit

Wit wordt vaak geassocieerd met onschuldigheid en bescheidenheid. Aan de andere kant stralen witte bloemen pure schoonheid uit.

Geel

Er is een goede rede waarom de meeste mensen spontaan glimlachen als ze een boeket gevuld met gele bloemen zien. De kleur geel staat voor plezier en geluk. Het is ook een symbool van vriendschap.

Oranje

Oranje is onze nationale kleur, het symboliseert energie en enthousiasme. In Nederland zit er ook een koninklijk tintje aan.

Groen

Groen staat in synergie met de natuur en is een compliment voor alle andere bloemen eromheen. Groen staat voor gezondheid, geluk en jeugd.