De Love Calculator

Bereken of jij match met jouw geliefde!

 Match ons! Ik ga akkoord met de voorwaarden

Flirtlessen

flirtenMen zegt dat flirten gewoon in ons zit. Vaak realiseren we niet eens dat we aan het flirten zijn. Maar zelfs dan is een flirtlesje handig, aangezien het wel vasthangt aan wat regels. Tijdens het flirten moet daar rekening mee worden gehouden. Die regels overtreden, en dat niet doorhebben, zorgt voor misverstanden. Dus zelfs als je met flirten overweg kan, zijn de volgende tips handig.

Kies de juiste tijd en plaats: Flirten kan op allerlei momenten en in allerlei situaties van de dag. Maar het pakt niet altijd goed uit. Het kan ook uitlopen tot afkeuring en het kan iemand boos maken. Daarom is de juiste plek en de juiste tijd belangrijk. Flirten wordt geaccepteerd in clubs, disco’s, pubs en restaurants waar mensen komen om te ontspannen.

Zorg dat de ander je graag aanspreekt: Om succesvol te flirten moet je er vriendelijk en toegankelijk uitzien. Dit kun je stimuleren door lichaamstaal. Dit zorgt er namelijk voor dat iemand op je af gaat. Blijf zelfverzekerd en je op je gemak voelen. Er is namelijk niks om nerveus voor te zijn. Zorg ervoor dat je bekeken wordt.

Verwacht er nooit teveel van: Iedereen kan met iedereen flirten, maar verwacht er nooit teveel van. Flirten moet je niet te serieus nemen. Maak het in het begin van een relatie niet te persoonlijk. Er is een kans dat je in de toekomst geen contact meer houdt en elkaar niet meer ziet. Zorg er daarom voor dat je verachtingen niet te hoog zijn.

Vang lichaamstaal op: Ook hangt het flirtsucces af van het begrijpen van de ander zijn lichaamstaal. Is diegene geïnteresseerd in mij? Probeert hij oogcontact te zoeken? Lichaamstaal is de enige manier waardoor je kunt aflezen of de ander zich prettig voelt. Let goed op subtiele aanwijzingen.

Maak oogcontact: Oogcontact is ook een term die erg belangrijk is bij flirten. Maar ga niet staren naar de ander. Kijk de ander kort aan. Zorg voor een goede blik en een kleine lach en kijk vervolgens weg.

Zorg voor een gesprek: De volgende stap is een gesprek aangaan met de ander. Zorg niet voor lange verhalen, maar houd het kort. Complimenten passen hier goed. Als je elkaar kent en dezelfde interesses deelt, is een gesprek makkelijker aan te gaan. Maar zelfs al krijg je tegensprekende signalen, weersta het niet om een gesprek te starten.

Aanraking: Belangrijk bij flirten is aanraking. Flirterige aanraking kan gezien worden als een eerste stap voor fysieke intimiteit. Maar ben natuurlijk niet agressief. Houd aanraking subtiel. Houd van tevoren goed in de gaten wat iemand wel en niet zou accepteren. Belangrijk is niet de sociale wetten te overtreden.

Als laatste tip is het belangrijk dat je flirten niet moet zien alsof je meteen met iemand gaat verloven of trouwen. Als jullie er beide een goed gevoel bij hebben en meer van elkaar wil weten, zit je goed. Dit zorgt ook voor een volgende stap in jullie relatie.