De Love Calculator

Bereken of jij match met jouw geliefde!

 Match ons! Ik ga akkoord met de voorwaarden

5 Tips voor de mooiste Valentijnsdag ooit! (Ook als je alleen bent)

De gedachte aan Valentijnsdag roept beelden op van romantische avonden, een diner bij kaarslicht, en lange wandelingen met je geliefde. Het is zonder twijfel de meest romantische dag van het jaar. Maar hoe kun je dan optimaal van Valentijnsdag genieten als je alleen bent? Dat kan wel degelijk! Het draait dan misschien niet om hartjes en bloemen, maar je kunt nog steeds de boodschap van Valentijnsdag verspreiden: Liefde.

In de loop der jaren heb ik veel mensen geïnterviewd en vroeg hen wat hun favoriete Valentijnsdag herinnering was. Verrassend genoeg, noemden maar weinig koppels een cadeau of een speciaal avondje uit. De meeste mensen die ik interviewde, herinnerden hun speciale Valentijnsdag door dingen die zij voor anderen deden. De geschenken die zij gaven (niet die zij kregen), of ze nu gekocht waren of zelfgemaakt, brachten hen een onvergetelijk gevoel van vreugde en geluk.

Verras iemand

Soms kunnen we zo opgaan in onze dagelijkse taken, dat we vaak vergeten dat kinderen ook aandacht nodig hebben op deze specifieke dag. Tieners voelen zich vaak buitengesloten op Valentijnsdag. Een knappe jongeman uit Breda bedacht hier een antwoord op en gaf twee giechelende tieners een Valentijnsdag die ze nooit zullen vergeten.

Matthijs was bezig bomen te snoeien in de tuin van een resort en zag dat er twee tiener meisjes op het balkon aandachtig naar hem aan het kijken waren terwijl hij bezig was. Matthijs wist dat hij afgewerkt zou zijn op 13 februari en het leek hem een leuk idee de meisjes te verrassen met een dozijn rode rozen op Valentijnsdag, ondertekend door “De bomensnoeier.

De meisjes waren ontzettend enthousiast en vier jaar later spraken ze er nog steeds over! Die dag geeft Matthijs aan als zijn favoriete Valentijnsdag. Iemand heel gelukkig maken (en vooral als het onverwacht is), heeft een euforisch effect op je. Het geluk wordt twee keer gedeeld.

Vrolijk iemand op

Is het mogelijk om een fijne Valentijnsdag te hebben, zelfs als je in een moeilijke situatie zit? Als je een zus hebt als Linda, kun je dat. Linda’s zus ging door een scheiding in februari. Ze was kapot en radeloos. Op die Valentijnsdag stuurde Linda haar stiekem bloemen op kantoor en ondertekende de kaart met “Van je geheime bewonderaar.”

Zodra haar zus de bloemen en de kaart had ontvangen, belde ze Linda op en zei: “Oh mijn God, je zal nooit geloven wat er net is gebeurd. Ik kreeg hele mooie bloemen vandaag, maar ik heb geen idee van wie ze zijn!” Linda deed er alles aan om niet te lachen en haar kleine geheimpje te verklappen. Linda’s zus ging verder met te zeggen dat het hele kantoor er probeerde achter te komen wie haar geheime aanbidder zou kunnen zijn. Linda was blij dat ze haar zus een gelukkige Valentijnsdag kon geven, zelfs toen ze werd geconfronteerd met ongelukkige tijden.

Ja, het is mogelijk om een grote Valentijnsdag hebben, zelfs als alles er een beetje somber uitziet. Hier zijn een paar manieren om je liefde te delen.

5 Tips voor de mooiste Valentijnsdag ooit:

  • Tip 1. Stuur een lieve Valentijnskaart naar iemand die jou echt geïnspireerd heeft en vertel hoeveel hij of zij voor je betekent.
  • Tip 2. Stuur een zelfgemaakte Valentijnskaart naar je favoriete familielid die je al een tijdje niet hebt gezien.
  • Tip 3. Stuur bloemen of snoep aan iemand die geen geliefde heeft om Valentijnsdag mee te delen en onderteken het anoniem.
  • Tip 4. Maak een Valentijnsmand vol cadeautjes en stuur het naar een familielid die door gegaan een moeilijke tijd is gegaan. Onderteken het met: Van je Beschermende Engel.
  • Tip 5. Neem je kleine nichtje of neefje mee om een ijsje te gaan eten.

Geven is de snelste manier om een goed gevoel over jezelf te krijgen. Het hoeft niet duur te zijn, zelfs een enkele met de hand geplukte bloem zal voldoen. Alles oprecht vanuit het hart zal zeker worden gevoeld en gewaardeerd. Het is twee cadeaus in één. Het is een geschenk voor de ontvanger en zelfs een groter geschenk voor jezelf.