De Love Calculator

Bereken of jij match met jouw geliefde!

 Match ons! Ik ga akkoord met de voorwaarden

Relatieproblemen

Last van relatieproblemen? Doe er wat aan en ga in relatietherapie!

Het is weer bijna zover, Valentijnsdag! Een fenomeen in Nederland waarop je laat zien hoeveel je van je geliefde houdt. Maar relaties gaan niet altijd over rozengeur en maneschijn, dat weet iedereen die een relatie heeft. Natuurlijk zijn er die momentjes waarop je het even moeilijk hebt, maar als jullie van elkaar houden en elkaar vertrouwen dan kom je daar vast wel weer bovenop. Maar soms lukt het niet met z’n tweeën. Jullie blijven ruzie hebben over dezelfde dingen, maar geen van beide weet hoe je dit moet veranderen. Of jullie communiceren te weinig met elkaar. Dan weet je niet waar je partner mee zit en kun je daar dus ook geen rekening mee houden. Je kunt elkaar soms niet uitstaan! Dan heb je iemand nodig die erbuiten staat, die professioneel jullie relatie kan aanpakken. Een relatietherapeut is zo iemand.

Relatietherapie

Om je relatieproblemen te verhelpen kun je in relatietherapie gaan. De therapie helpt jullie om even afstand van jullie vervelende situatie te nemen en te kijken naar de problemen. Welke problemen zijn er en wat veroorzaken die? Hoe komen jullie daar van af en wat moeten jullie daarvoor doen? De relatietherapeut is niet degene die een kant en klare oplossing heeft voor jullie probleem. Nee, daarvoor moet je zelf aan de slag gaan. Het is juist de bedoeling dat jullie samen werken om de problemen op te lossen en goed met elkaar gaan communiceren zodat het niet nog een keer gebeurt.

Relatietherapie kan zowel positief als negatief uitpakken. Want soms kom je er achter dat dit het niet is, dat jullie relatieproblemen te veel zijn geworden. Jullie kunnen samen geen weg meer volgen en de relatie verbreken is de enige oplossing. Dat is vaak heel moeilijk, maar relatietherapie kan er dan ook voor zorgen dat alles juist en op een respectvolle manier verloopt. Relatieproblemen heeft iedereen, het is alleen van belang hoe je hiermee omgaat!

Verras je Valentijn nu!