De Love Calculator

Bereken of jij match met jouw geliefde!

 Match ons! Ik ga akkoord met de voorwaarden

10 tips om Valentijnsdag betaalbaar te houden

Valentijnsdag kan een erg dure feestdag zijn, zeker als je eens lekker uit wil pakken. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat mensen gemiddeld tussen de €200 en €400 uitgeven om een fantastische Valentijnsdag te organiseren.

Dat is natuurlijk hartstikke leuk als je het geld ervoor hebt, maar als je de creditcard rekening van vorige maand nog moet afbetalen is het misschien een minder goed idee.
Wij geven je 10 tips om Valentijnsdag op een leuke maar betaalbare manier te vieren:

Ben creatief met het diner

Je hoeft echt niet meer dan €100 uit te geven aan een duur restaurant om Valentijn op een leuke manier te vieren. Waarom organiseer je geen diner met kaarsen thuis? Pak lekker uit, kook iets geweldigs en kleed je helemaal op en top.

Vaak nog veel gezelliger ook…

Geniet van gezelligheid

Als jullie allebei toch graag de stad in gaan dan kun je misschien kiezen voor een lekkere kop koffie in een klein gezellig café. Dit is vaak veel gezelliger dan een grote commerciële tent en je bespaard er een hoop geld mee.

Geniet van live muziek

Kijk eens bij het conservatorium of ze toevallig een Valentijn concert organiseren. Dergelijke optredens zijn vaak gratis en door al het muzikale talent toch geweldig goed. Dit zijn de orkest muzikanten van de toekomst!

Zoek de stilte op

Dit is een leuk idee als jullie allebei wel wat rust kunnen gebruiken: ga met een lekkere warme kop koffie door de bibliotheek struinen. Herontdek de mooiste passages van je favoriete boek en geniet van de stilte.

Voordelig plezier met eten

Haal de bakvormen van stal en ga helemaal los met zelfgemaakte koekjes en taartjes, maak de mooiste valentijnshartjes die je ook nog eens kun opeten. Je kunt het zelfde doen met sandwiches of zelfs met gehakt.

Ben eens kritisch richting bloemen

Als de dag van jouw geliefde verpest is als je geen bosje bloemen voor hem of haar koopt dan is het waarschijnlijk een goed idee om ze te kopen. Maar je hoeft absoluut niet achter de kudde aan te lopen en een bosje bloemen aan te schaffen. Natuurlijk zijn bloemen leuk maar moeten het persé rozen zijn? Deze bloemen zijn met Valentijnsdag (vanwege de grote vraag) vaak 2x zo duur dan normaal. Probeer het eens met andere romantische bloemen die net zo leuk en een stuk origineler zijn dan de eeuwige rode rozen.

Schrijf je gevoel op

Schrijf op hoe jij je voelt over je partner. Dit hoeft niet op een dure valentijnskaart maar kan gewoon op een mooi stuk papier. Laat een spoor van liefdesberichtjes achter door het hele huis of schrijf hem of haar een lange brief. Dit is misschien wel het mooiste en meest emotionele Valentijn cadeau wat je kunt geven!

Plan vooruit

Als Valentijnsdag binnen jullie relatie belangrijk is houd hier dan rekening mee in jullie agenda. Ga niet een week van te voren pas een restaurant reserveren of een hotel boeken. De kans is groot dat het vol zit en zo niet dan is het minimaal 2x zo duur dan normaal.

Ben creatief

Probeer zelf leuke en creatieve ideeën te bedenken om Valentijnsdag te vullen. Zijn er plekken die voor jullie beide extra veel betekenen? Het strand, het bos of waar dan ook? Ga hier naartoe en doe iets creatiefs…

Veel liefdes geluk!