De Love Calculator

Bereken of jij match met jouw geliefde!

 Match ons! Ik ga akkoord met de voorwaarden

Zoenen? Dat doe je zo!

zoenenZoenen is de beste manier van communiceren tussen twee mensen, die erg speciaal zijn voor elkaar. Zoenen kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld romantisch zoenen en een sociale kus. En dit gaat samen met de relatie tussen de twee personen. Het uit emotie, respect, liefde en passie.

Een sociale zoen kan plaatsvinden tussen twee vrienden of familie en dat hangt sterk af van de cultuur waarin men leeft. Een sociale kus kan in sommige gevallen namelijk ook bij een vreemde.
Tegenover de sociale zoen, staat de romantische zoen. Deze is overal in de wereld erg intiem en wordt gebruikt door twee verliefden, vriendje en vriendinnetje of echtgenoten. In dit geval komt er dus ook romantiek bij kijken.

zoenenZoen-tips zijn belangrijk om schaamte te voorkomen. Een romantische zoen is veel intiemer en daar komt, naast de lippen, ook het lichaam bij kijken. Deze zoen is daarom ook heel persoonlijk en privé tussen twee personen. Het belangrijkste bij een romantische kus is het respect dat je hebt voor je partner.

Waar beginnen? Bij het begin

Laten we beginnen met de basisregels voor een zoen, zowel sociaal als romantisch.

  • Zorg dat je een frisse adem hebt en niet uit je mond stinkt. Dat laatste is namelijk een van de grootste redenen waarom mensen niet met je willen zoenen. Neem daarom altijd een mint snoepje of gebruik een mondspray. Ook kun je een reiseditie tandenborstel en –pasta meenemen, om na het eten even je tanden te poetsen. De kauwgom kan ook niet ontbreken in dit rijtje.

 

  • Maak van tevoren je lippen een beetje nat. Dit maakt het makkelijker met je partner te zoenen en zorgt voor een fijner gevoel bij allebei. Vrouwen zorgen voor een ‘’lipgloss-vrije-mond’’ zodat na het zoenen de partner niet ook lipgloss op heeft.

 

  • Een comfortabele positie tijdens het zoenen is belangrijk. Je staat of zit naast je elkaar en legt je hoofd in de tegenovergestelde positie als je partner. Dit zorgt voor gemak tijdens het zoenen/kussen.Tijdens het zoenen is het belangrijk dat je normaal door je neus ademt.

 

  • Ook moet je leren te ontspannen tijdens de zoen. Ontspannen zoenen zorgt voor een fijnere ervaring als een gespannen zoen, waarbij niemand zich op zijn gemak voelt.